Agriculture, tuinbouw & telers

Onze Producten & Projecten

Vanaf de start is Pliant al actief in de agrarische sector. Door de jaren heen zijn vision en besturingsoplossingen ontwikkeld voor diverse gewassen zoals phalaenopsis, begiona, Calathea en velen andere soorten. Naast de projecten waarbij gebruik gemaakt wordt van standaard vision biedt Pliant ook in toenemende mate oplossingen aan waarbij 3d metingen of hyperspectrale informatie wordt gebruikt. Op deze pagina vindt u een aantal voorbeelden van door ons ontwikkelde oplossingen. Staat uw oplossing er niet bij schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Producten

De producten van Pliant zijn generiek en toepasbaar in verschillende configuraties.

Projecten

Pliant is als integratiepartner dé partner voor uw vraagstukken. Lees verder naar de mogelijkheden.

Aanvraag

Wellicht staat hetgeen waar u naar opzoek bent hier niet tussen. Laat onze technici met u meedenken en vraag het ons.

Producten

TraitSeeker

Inspecteren van gewassen

In samenwerking met Phenokey is de TraitSeeker ontwikkeld welke gewassen kan inspecteren. Inspectie geschied op basis van 2D camera’s, 3D lidar en hyperspectraal camera’s.  De geavanceerde door Pliant ontwikkelde software maakt hiervan bestanden met hierin alle informatie samengevoegd tot hyperspectrale 3D data.

SRA

Seed Respiration Analyzer (SRA)

De SRA is ontwikkeld in samenwerking met Fytagoras en maakt het mogelijk om in 4 temperatuur gecontroleerde zones zaadjes periodiek te inspecteren op startende ontkieming. De huidige configuratie voor respiratiemeting maakt hiervoor gebruik van een optische zuurstofmeting. Heeft u een ander te meten eigenschap? Het type sensor is geheel af te stemmen op uw inspectiewensen.

PlantSort

Potplant sorteersysteem

Het sorteren van Anthuriums is een relatief complex vraagstuk. Door jarenlange ervaring in de Anthuriums kan ons vision systeem ervoor zorgen dat  u als teler altijd kan voldoen aan de specificaties van uw klant. Maak kennis met ons sorteringsplatform voor diverse soorten potplanten

TomatoGrade

Het classificeren en sorteren van onder andere tomaten

De Tomatograde classificeert uw vleestomaten onder andere op basis van diameter en kleur. Op de werkstations projecteert een projector de sortering op de vleestomaten zodat deze snel en efficiënt gesorteerd kunnen worden.

Projecten

Oogstrobot Tomaten

Oogstrobot op basis van LiDAR en robotarm

Pliant ontwikkelde voor de tuinbouw een systeem welke in staat is om trostomaten aan de plant te herkennen en locatiebepaling hier op uit te voeren. De locatie maakt het mogelijk volautomatisch te oogsten.

Tulip Aligner

Het op bloembodem uitlijnen van tulpen

Om ervoor te zorgen dat de bos een mooi uiterlijk krijgt dient elke tulp met zijn bloembodem op gelijke hoogte in de bos te zitten. De robot is in staat zonder beschadigingen de tulpen goed uitgelijnd klaar te leggen voor de bosmachine.

Kopdikte meting

Het contactloos meten van plantkopdikte

Pliant voerde voor een van zijn klanten een haalbaarheidsonderzoek uit naar het contactloos meten van kopdikte. Over een periode van tijd is hierdoor inzichtelijk welke groei de plant doormaakt.