oPLOSSINGEN

Voor al uw complexe technische vraagstukken en uitdagingen is Pliant uw ideale businesspartner. Het multi disciplinaire team heeft al ruim 20 jaar ervaring in het oplossen van gecompliceerde technische vraagstukken. Pliant heeft oplossingen gemaakt voor de agrarische en voedsel sector, recycling industrie en de maritiem sector. Onze experts hebben oplossingen gecreëerd voor ongewone technische vraagstukken, zoals de visuele kwaliteitscontroles op gewassen of het elimineren van plastic uit huisvuil. Pliant bedenkt en creëert een oplossing voor uw technische uitdaging.

Wij leveren kwalitatieve en zeer betrouwbare technische oplossingen voor complexe vraagstukken in verschillende sectoren

Wij zijn van mening dat logistiek een van de meest veelbelovende toepassingen voor Robotica en Automatisering (R&A) technologie is vanuit het perspectief van een investeerder. De industrie bevindt zich op een verbuigpunt, aangezien de toename in de e-commerce de lat voor de efficiëntie van de toeleveringsketen in de hele economie drastisch hoger legt. De realiteit is dat robotica en automatisering snel een belangrijke succesfactor in e-commerce aan het worden is en een zeer grote impact zal hebben op de wereld van de logistiek.

Het verbeteren van de toeleveringsketen efficiëntie , van het veld tot de consument, helpt ervoor te zorgen dat het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats terechtkomt. Om dit te bereiken moet het product nauwkeurig worden geïdentificeerd in de toeleveringsketen. Pliant is gespecialiseerd in het herkennen, decoderen en verwerken van de meest lastige objecten. Of het nu gaat om barcodes of het herkennen van vorm/diepte/kenmerken en andere eigenschappen van uw producten.

Het belangrijkste voordeel van de invoering van kwaliteitscontrole is dat het zich ontwikkelt in het kwaliteitsbewustzijn van de werknemers, wat zeer nuttig is bij het bereiken van het gewenste kwaliteitsniveau van het product. Ook dalen de productkosten door middel van lagere hoeveelheid productiefouten. Door producten van betere kwaliteit te produceren en aan de behoeften van de klant te voldoen, verhoogt de kwaliteitscontrole de welwillendheid van de mensen.

In deze moderne wereld speelt automatisering een belangrijke rol in de ontwikkeling. Industrieën zijn tegenwoordig onvolledig zonder automatisering. Wie dacht dat je afval geen waarde had, die had het mis. Pliant ontwikkelt sterk mee aan het verbeteren van de afvalverwerkingswereld met focus op de materiaalsortering. Met de inzet van onze technieken zijn we in staat onder hoge nauwkeurigheid verschillende materialen te scheiden

Fenotype is de term die in de genetica wordt gebruikt voor de samengestelde waarneembare kenmerken of eigenschappen van een organisme. De term dekt de morfologie of fysieke vorm en structuur van het organisme, zijn ontwikkelingsprocessen, zijn biochemische en fysiologische eigenschappen, zijn gedrag en de producten van het gedrag. Pliant brengt deze kenmerken die voor het oog onzichtbaar zijn digitaal in kaart en bepaalt het verloop, gedrag en kwaliteit ervan.

Bulk scanning systemen zijn in staat het volume te berekenen van grondstoffen zoals zand, zout, voedingstoffen en andere materialen. De oplossingen variëren van 99% nauwkeurigheid tot een scanafstand van 250 meter. Daarnaast zijn onze systemen voor zowel indoor als outdoor toepasbaar. Door middel van een intuïtieve HMI kan data eenvoudig aan de operator worden getoond. Tevens is het mogelijk te koppelen met een interface naar keuze (SQL, WCF, SOAP, Cloud, File).

Robots worden al tientallen jaren gebruikt in industriële productietoepassingen om taken uit te voeren, zoals lassen, het verzamelen van onderdelen, metaalbewerking en nog veel meer. Maar zonder vision-systemen om robotbewegingen en -acties te sturen, bleven deze toepassingen beperkt tot het uitvoeren van dezelfde of zeer gelijkaardige bewerkingen op exact gelokaliseerde onderdelen. Pliant combineert zijn vision expertise met de besturing van robotica en kan zo de totaaloplossing bieden voor lastige vraagstukken.

Pliant Offshore is onderdeel van de Pliant Group en is zeer gespecialiseerd in meetoplossingen en besturingssoftware voor de internationale offshore maritieme markt. Pliant Offshore apparatuur en software assisteert bij o.a. het monitoren van kabel, paal, pijp, turbine, schip en structuur tijdens installatie, inspectie en onderhoud. Tijdens het produceren van producten biedt Pliant Offshore oplossingen die de werkzaamheden efficiënter en dus kosteneffectiever maken.